backen.jpg
10.7°C

öPPETTIDER

 

 

 

Stängt för säsongen

januari 27th, 2020 | Posted by Camilla Isaksson in Okategoriserade

Som flera av er säkert uppmärksammat så har Sundsvalls Tidning gjort en artikel gällande Nolby Alpinas ekonomi. Artikeln grundar sig i ett utskick som vår styrelse gjorde till våra medlemmar under gårdagen. Utskicket berörde de åtgärder som det beslutats om, på grund av den snöfattiga vintern som inbrutit ett lågt besökarantal för såväl Nolbybacken som andra backar i vårt område.

Vi har under de senaste veckorna sett ett väldigt lågt intresse från allmänheten att ägna sig åt skidåkning, vilket vi har full förståelse för. Gröna gräsmattor inbjuder kanske inte direkt till någon vinterkänsla och många drömmer redan om en tidig vår.

Detta har gjort att vi beslutat om att dra ner på öppettiderna och minska vår bemanning i backen samt minska storleken mot tidigare år genom att inte öppna vår ena nedfart som brukar kallas vattentornsbranten.  Då våra tävlingsdagar bidrar till en stor del av våra intäkter, har vi gjort den bedömningen att det är värt att investera i mer snötillverkning för att få ett djupare snötäcke så fort temperaturen tillåter. Detta för att säkerställa att vi har snö ändra fram till påsk då vi arrangerar en av landets större tävlingar för aktiva ungdomar.  Kafé Slalom har minskade öppettider då vi denna säsong även har en kiosk i lifthuset där vi säljer godis, varmkorv, toast med mera.

Detta beslut som vi tagit grundar sig inte i någon ekonomisk kris som Sundsvall Tidning vill ge sken av, utan i en noggrant övervägd plan om hur vi ska bedriva vår verksamhet för att inte hamna i en ekonomisk kris på sikt.

Nolby alpinas ekonomi är i gott skick trots det rådande läget och det hade varit uppskattat om vi blivit kontaktade av Sundsvalls Tidning innan dom publicerar en ensidig artikel.

Vi vill även passa på att tacka alla er som besöker vår backe och njuter av det fina underlag som vi har trots den dåliga vintern.

Länk till artikel i ST

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>