manchester.jpg
0.9°C

ÖPPETTIDER

 

måndag till torsdag 18 – 21
fredag 14 – 21
lördag och söndag 10 – 16

Anläggningen

Nolbybacken har 2 liftar och 4 nedfarter där den längsta nedfarten är 700 meter och har en fallhöjd på 150 meter. Vi har en lättillgänglig mindre backe med knapplift samt lekland i anslutning till kafé med servering och toalett. I Vasa Jib Park kan ni åka i en 400 meter lång Fun Park i fjällklass med hopp och rails i olika svårighetsgrader.

Nolbybacken har även skiduthyrning med skidservice och skidskola. Vid särskilda tillfällen erbjuder vi servering på toppen av Nolbykullen i Toppstugan. Med andra ord en komplett skidanläggning för hela familjen.

Stora backen
Stora backen är World Cup-godkänd för slalom och har två nedfarter som erbjuder varierande skidåkning med en fantastisk utsikt mot Bottenhavet.

Fallhöjd: 150 m
Längd: 700 m

Lilla backen
Lilla backen med lekland erbjuder lättare skidåkning med knapplift som är perfekt att träna liftåkning i. Backen är anpassad för nybörjare och ligger i direkt anslutning till Kafét och verandan som är så skön att fika på i vårsolen.

Lekpark
I lekparken kan man gunga, åka stjärtlapp eller gräva i snön om man behöver vila benen en stund, eller om man har mindre syskon som också vill ha kul medan de andra åker skidor. I anslutning till lekparken finns även en grillplats.

Fallhöjd: 30 m
Längd: 200 m

Vasa Jib Park
I Vasa Jib Park kan ni åka i en 400 meter lång Fun Park i fjällklass med hopp och rails i olika svårighetsgrader.

Fallhöjd: 80m
Längd: 400 m

Drift av anläggningen
Vi har som målsättning att få backen åkbar så tidigt som möjligt på säsongen, och har de senaste åren lyckats vara först längs norrlandskusten med åkbar snö i backen. Vatten till snökanonerna pumpar vi upp från mynningen av Ljungan.